Sean õigluse jalule. Jurist Andrei“ title=

GetaPro

Sean õigluse jalule. Jurist Andrei

  • Blog
  • 16-03-2022

Tere, saame tuttavaks! Andrei, rääkige veidi endast.

Teadsin juba lapsepõlves, et minust saab jurist. 18- aastaselt läksin Prantsusmaale Le Havre’i, et õppida prantsuse ja anglosaksi õigust ja politoloogiat. Mind on väikesest peale ümbritsenud prantsuse keel- minu peres seda osatakse ja armastatakse nagu ka prantsuse kultuuri. Selles mõttes oli minu sihtriik juba ette määratud. Kuigi, Põhja- Prantsusmaa mulle ei meeldinud. Hiljem kolisin Bordeaux’sse, kus omandasin bakalaureuse kraadi õigusteaduses ja politoloogias. Mingil hetkel mõtlesin, et ma ei tule tagasi, sest mul oli juba olemas töö juristi abina. Aga kuulasin siiski oma südant ja sain aru, et kodumaal oleks mul parem.

 

See pole tavapärane lugu. Harva tuleb keegi tagasi. Mis sulle Prantsusmaa juures täpsemalt ei meeldinud?

Ütleme nii, et mulle ei meeldi poliitiline keskkond. Märkasin inimestes üldiselt ebasõbralikkust. Ma ei ütle, et seal halb on. Minu jaoks oli seal ebamugav. See ei muuda minu armastust prantsuse keele vastu. Usun, et olen oma välis kogemusest ainult kasu saanud- mul on suurepärane haridus, õppisin parimatelt. Lisaks veel sellele täiendasin oma prantsuse keelt ja nüüd hobikorras õpetan seda lastele ja täiskasvanutele, sealhulgas internetis kõikidele huvilistele.

 

Kas ei puutunud kokku sellise probleemiga nagu „klaaslagi“?

Otseselt mitte, aga sain aru, et kodus karjääri tegemine on minu jaoks huvitavam. Jõudsin järeldusele, et püüdlused raha teenimiseks siin ja seal pole võrdsed. Kodus on aga rohkem võimalusi neil, kes on valmis töötama. Olen ütluse „kus sündisin- seal olin ka kasulik“ järgija.

 

Kas leidsite kodus selle, mille pärast tagasi tulite?

Jah, ma olen oma karjääriga üsna rahul. Nüüd on mul juba neli töökohta: olen ärikeskuse direktor, osutan õigusteenuseid kahes firmas ja mul on oma büroo.

Aega jääb ka erinevateks hobideks- kitarri mängimiseks, juriidilistel teemadel Tik- Toki postitamiseks ja prantsuse keele õpetamiseks. Keelte õppimisel on mind alati aidanud musikaalne kuulmine, oskan ka veel saksa ja hispaania keelt.

 

Aga miks valisite õigusvaldkonna? Mis teie valikut mõjutas?

Minuga on lapsepõlvest saati kaasas käinud õiglustunne. Võib öelda, et see on minu kaasasündinud omadus- ma ei saanud kunagi mööda minna kui keegi oleks ilma põhjuseta viga saanud. Minus kees terve emotsioonide torm, võib isegi öelda, et reageerisin agressiivselt. Siis sain teada, et on juriste, kes kaitsevad inimesi ja nende õigust ausale kohtlemisele. Mulle väga meeldis mõte, et saab õppida kurjategijat ka tsiviliseeritud viisil paika panema.

Lisaks on see valdkond, kus sissetulekutel pole piire- teenite nii palju kui saate.

 

Kas on raske kliente leida?

GetaPro aitab selles küsimuses palju. Siit leian suure osa tellimustest. Lisaks toimib hästi ka sõnalevik. Samuti postitan teavet erinevatele saitidele, kuulutuste platvormidele. Lisaks aitab ka oma isiklik kodulehekülg, aga kliente seal nii palju pole, kuskil 5-10%.

 

Kas tellimused GetaPro’st kuidagi erinevad?

Teate, jah, seal on vahe. GetaPro puhul on keskmine arve suurem. Ja huvitavamad tellimused, teistsugused. Üks põhjustest, miks nii juhtub on see, et siin ma ise valin selle, mis mulle meeldib. Muideks, seda on väga mugav teha. Saan telefonile teate portaali ilmunud uutest tellimustest ja otsustan, kas olen huvitatud või mitte. Edasi on reeglina klient nõus ja me hakkame koostööd tegema.

 

Mis arvate, miks kliendid valivad teid?

Mul on head arvustused. See toimib kindlasti, sest minu valdkonnas on see määrav tegur. Reeglina tullakse mingi probleemiga, neil on juba tekkinud ebameeldivused või rasked juhtumid. Ja keegi taha endale uusi probleeme ebakvaliteetsete juriidiliste teenuste eest. Seetõttu on arvustused väga olulised. Mõistan seda ja püüan alati teha kõike, et inimeste probleeme lahendada, mitte uusi tekitada.

Nad valivad ka sellepärast, et minu hinnad on taskukohased. Konsultatsiooni eest küsin 30- 50 eurot. 

 

Aga milline teenus on klientide jaoks kõige kallim?

Tavaliselt lahutus. Mulle need väga ei meeldi. Alates 1937. aastast ei ole lahutusmenetlust puudutav seadusandlus palju muutunud. Varem oli kombeks peresid koos hoida, nüüd see enam nii ei ole. Ei taheta- no selge, vähemalt kuni mingi põhjus on olemas. Usun, et kõige mõjuvam põhjus lahutuseks on austuse puudumine. Muude probleemidega saab tegeleda.

 

Kas lahutuse ajal on võimalik suuri kulutusi vältida?

Loomulikult, koostades abielulepingu. Tõsi, romantikutele see ei meeldi. Vähesed inimesed mõtlevad sellele, kuidas lahkuminekuga probleeme vältida, kui ütlevad perekonnaseisuametis „jah“. Aga see teeks paljude elu lihtsamaks ja säästaks rahakotti tarbetute kulutuste eest. Mõelge ise- 145 eurot tasu, 700’st – taotluse läbivaatamise eest. Kui tulevad lahkarvamused, siis lisanduvad siia kulud ja keskmiselt tuleb koos kohtuga välja käia 1300- 1500 eurot. Kui see rahulikult ei suudeta läbi rääkida, siis see kõik hakkab venima, lisandub rohkem kulusid kohtu toimingutele, mis võib võtta väga kaua aega.

 

Ja mille tõttu ei suuda inimesed lahutuses enamasti kokku leppida?

Enamasti kes ja kuidas laste eest hoolitseb. Lahutus on kurb, kallis, pikk ja emotsionaalselt raske. Kahjuks on pandeemia lahutuste statistikat suuresti mõjutanud, minu kogemuste järgi on neid 2-2,5 korda rohkem.

 

Jah, see on muljetavaldav. Asendame kurbuse mõne huvitava looga. Kas teie töös on ka naljakaid juhtumeid?

Jah, neid on olnud, ja mitte ainult üks. Võin jagada ühte juhtumit. Minu poole pöördus keskealine mees väga ekstsentrilise palvega. Tal oli vaja sõlmida leping tema ja tema südamedaami jaoks. Nõuete loetelu oli väga huvitav, näiteks oli tema elukaaslasel keelatud ilma temata alkoholi tarvitada, keelatud teda häbistada ja petta. Nende reeglite kinni pidamise eest lubas ta osta 2000 eurose sõrmuse, samuti teda toetada ja puhkusele viia. Ja kui reegleid rikutakse, peaks daam kõik tagastama- sõrmuse ja reisi maksumuse

Loomulikult pidin ma keelduma sellise teenuse pakkumisest, mis muidugi teda väga ärritas. Kuid mul oli hea meel selle katse üle suhet nii huvitaval viisil seadustada.

 

Aga milliste teenustega seoses võib teie poole pöörduda?

Ma aitan kinnisvaratehingutel, lepingute koostamisel, lahutusmenetlustel ja erinevate konfliktisituatsioonide lahendamisel. Lahendan hea meelega kõik oma pädevuse piirides olevad küsimused!

Tagasi