Leida end Venetsueelast samal ajal kui töötad Lätis. Animaator Annija lugu“ title=

GetaPro

Leida end Venetsueelast samal ajal kui töötad Lätis. Animaator Annija lugu

  • Blog
  • 04-08-2021

Annija, miks otsustasite hakata laste pidude peojuhiks?

Ma unistasin alati näitlejaks saamisest, peale kooli lõpetamist proovisin pääseda Kultuuriakadeemiasse näitleja õpingutele, kuid mind ei võetud. Nii kummaline kui see ka ei tundu algajale näitlejale- mind väga hirmutasid avalikud esinemised. Aga lapsed- nad on kõige ausamad pealtvaatajad ja nendega hirmus ei olnud.

 

Kuidas juhtusid esimesele üritusele?

Esimest korda proovisin animaatori rolli 2013 aasta. Sõbranna soovitas firmat, kes tegutses laste pidudega, et ma saaksin harjutada ja arendada seda, millest mul jäi näitlemiseks vajaka. Mul oli juba kogemusi lapsehoidjana ja otsustasin proovida.

Sellest ettevõttes ei olnud rangeid standardeid ja nii sain katsetada. See võimaldas mul aru saada, mis töötab ja mis mitte. Nii kasvasin ma tasapisi spetsialistiks.

 

Ja nii otsustasite jääda tööle firmasse, mis korraldab pidusid lastele?

Tegelikult mitte, mul oli väike paus- sõitsin sõbraga Venetsueelasse 1,5 aastaks. See oli aeg iseendale. Tegin seda, mida hing ihaldas- laulsin, maailisin mandalaid, õppisin psühholoogiat ja näitlemist, tegelesin spordiga ja õppisin end tundma.

Enne seda tundsin end koolis mitte nii nagu teised. Lõpetasin 1. gümnaasiumi, kuid ma polnud sellega rahul. Ümberringi oli selline äri ja majanduse atmosfäär aga mina tundsin end pilvedel lendamas. Mitte kuidagi ei suutnud leida, milles end väljendada. Mõtlesin siis, et minuga on miskit valesti.

 

Kas reis Venetsueelasse aitas teil end leida?

See aitas mind paljuski.

Venetsueelas kogesin kultuurišokki kui sain teada, et üks populaarseimaid kingitusi tüdrukutele täisealiseks saamisel on ilukirurgia. Lapsepõlvest saati on sealsed tüdrukud unistanud rindade ja pepu korrigeerimisest, ninalõikusest jne. Iluoperatsioonid on seal tavapärane asi, nagu poodi leiva järgi minek. Aga mina vastupidi- õppisin end seal armastama!

Veel õpetas Venetsueela mind ka näitlemisest aru saama. Käisime seal palju teatris. Ma ei saanud nende keelest aru, nii et lihtsalt vaatasin, kuidas näitlejad mängivad. Nii õppisin eristama head etendust halvast- kas näitleja on suhestunud oma tegelaskujuga, põleb ta selle rolliga, on tal sees see säde või mitte.

Hakkasin aru saama, mida ma tegema pean. Uurisin pühadega seotud tegelasi, mõtisklesin nende tegelaskujude üle. Näiteks Elsa- miks ta selline on, mida ta tahab. Mind aitas see väga!

 

Ja mida tegite kui naasite Lätti?

Alguses läksin tagasi oma eelmisse töökohta. Sõna otseses mõttes järgmisel päeval peale tagasi saabumist juhtisin pidu.

Kiirelt lülitusin töölainele, sain aru, et olen „suureks kasvanud“ ja tahan tööd teha. Juba kolme kuu pärast vormistasin end FIE’ks ja mõne aja pärast avasin ka ettevõtte. Hetkel on mul kaks alluvat, veel mitu animaatorit koolitamisel, nii ootangi edasisist kasvu.

 

Kuidas te endale kliente leiate?

Kui töötasin üksinda, jätkus kliente tuttavate kaudu. Mõnikord ka kolleegide kaudu. Niisamuti reklaamisin end ka erinevates allikates, kuid see on kulukas.

Umbes kolm aastat tagasi sain teada GetaPro’st ja registreerusin. Tegelikult töötab see samal põhimõttel kui tutvused- sulle jäetakse arvustusi, teised loevad neid ja valivad spetsialisti. Kasutan portaali teenuseid, et pakkuda tööd mitte ainult iseendale vaid ka oma alluvatele. See on väga mugav, eriti arvestades asjaolu, et oleme töönarkomaanid, kellel nädalavahetusi vaja ei ole.

 

Mis teile GetaPro klientide juures meeldib?

Üleüldiselt tundub mulle, et Lätis on kõige paremad inimesed, vot nii toredad on mu kliendid! GetaPro’s on mugav see, et klient juba teab, mida ta tahab ja mida mitte. Ta on lugenud ka sinu arvustusi ja nii tekib kiiremalt ka usaldus. Loomulikult ka tagasiside ja usaldus muudavad töö lihtsamaks.

Niisamuti rõõmustab meelt, et GetaPro kaudu leian üha rohkem tellimusi. Ja mitte ainult Riia piires, võib leida tööd üle terve Läti!

See on ka väga mugav viis turu tundma õppimiseks. Hiljuti nägin tellimust, kus otsiti kõike korraga- nii ruume kui ka animaatorit, isegi peo teema oli olemas. Hakkasin kohe mõtlema, et võiksin tulevikus midagi sarnast pakkuda.

 

Mis on teie suurim pidude arv?

Suurim, mis mul oli- 5 pidu ühe õhtu jooksul. Tavaliselt nädalalõppudel 3 pidu päevas. Rahulikumas tempos saan üritusi läbi viia iga päev, 30 pidu kuus on vägagi reaalne näitaja.

 

Kas on olnud ka naljakaid juhtumeid?

Kord pidin omale rekvisiitidest kleidi tegema, sest olin maha unustanud printsessi kostüümi. Tuli meelde, et mängude jaoks oli mul kaasas suur valge lina, riietasin end nagu Barbie nukku. Loomulikult vabandasin vanemate ees, selgitasin, miks olen veidi teistmoodi ja andsin ka teada, et selle eest ma tasu ei hakka küsima. Kuid lapsed ei märganud midagi, neile meeldis kõik! Ja lõppude lõpuks sain tasu ja jäeti ka hea arvustus!

Teisel korral oli mul lõpmatu seiklus teel Saldusse. Sõitsin välja varakult, kuid meil läks auto katki. Poisid, kellega koos reisisin, jalutasid probleemi lahendamiseks lähimasse linna. Mitte kedagi ei olnud. Mingil hetkel sain aru, et kui ma kohe nüüd oma ürituse poole liikuma ei hakka, jään hiljaks. Lõpuks jõudsin kohale viie autoga! Viis erinevat inimest sõidutasid mind üritusele lähemale nii, kuidas suutsid. Jõudsin peaaegu õigel ajal!

 

Aga milline oli olukord pandeemia ajal?

Mul oli võimalus võtta väike puhkus ja sõitsime sõbraga kolmeks kuuks Mehhikosse. Seal olid haigusjuhtumid samad, kuid seevastu oli seal soe... ja tohutul hulgal meessoost tähelepanu. Usun, et igal Läti tüdrukul on vaja sinna minna kui teraapiasse tõstmaks oma enesehinnangut =)

Selle aja jooksul suutsin oma tööd igatsema hakata. Ilmus tellimus- veeta aega lastega Zoomi kaudu. Mul ei olnud mitte midagi kaasas, pidin jooksma kleidi järgi poodi. Kõik õnnestus, selline formaat võib küll olemas olla, kuid seda ei saa võrrelda kohapeal olemisega!

  

Kuidas on raskem- kui lapsi on palju või kui neid on liiga vähe?

Ma ütleksin nii- mida rohkem lapsi, seda suurem peojuht ma olen. Mida vähem lapsi, seda rohkem tuleb välja minu näitlejapool. Seega kunagi ei ole lapsi liiga palju ega ka liiga vähe. Lapsed annavad koheselt tagasisidet, löövad kaasa, fantaseerivad. See on väga arendav!

Tagasi