Äri- hinge jaoks. Kliendid koos GetaPro’ga.“ title=

GetaPro

Äri- hinge jaoks. Kliendid koos GetaPro’ga.

  • Blog
  • 15-12-2021

Artur, millega te täpsemalt tegelete ja kuidas selle ala juurde sattusite?

Tegelen tisleritööga, valmistan puidust mööblit ja välikonstruktsioone terrassidele ja varikatustele. Minu enda väikeettevõte on eksisteerinud üle kolme aasta. Seni pean oma abilistega kinni filosoofiast: vähem on rohkem.

Mul on ka teine töökoht samas valdkonnas. Tegelen kinnisvarahaldusega. Seal toimub suurem osa tööst kontoris. 

 

Kas peate kindlasti kohapeal olemas olema mõlemal töökohal ?

Jah, mul õnnestub kombineerida. Kuid just seepärast ma võtangi väiksemaid tellimusi. Seetõttu ma saangi pühendada aega igale kliendile, et täita kõik individuaalsed tellimused kvaliteetselt.

Kus te õppisite?

Sündisin ja kasvasin külas. Meie peres oli kombeks kõike oma kätega teha. Ka seetõttu olen tööriistadega juba lapsepõlvest sinapeal. Olen töötanud erinevates töökodades, koolitanud kvalifitseeritud meistreid. Palju olen õppinud kaasaegseid meetodeid materjalide töötlemise kohta.

Peale selle aitasin ka ühel ettevõttel paigaldada väliseid puitkonstruktsioone. Õppisin palju, sain aru, mis see puit on, kuidas ta käitub ja kuidas teda õigesti käsitleda. Suure soovi ja entusiasmiga saab hakkama iga praktilise tööga. Ja nii ma seda ka tegin. Õppisin, töötasin ja sain lõpuks aru, et pean oma asja ajama. Tundsin, et saan sellega hakkama.

 

Oma ettevõtte rajamise algus langes kokku pandeemia tulekuga? Kuidas hakkama saite?

Nagu kõikidel teistelgi- esimesed aastad on kõige raskemad. Aga saime hakkama. Fakt on see, et praegu ja eriti pandeemia alguses on tellimuste maht kõikidele väga suur. Objektide järjekorrad kasvavad aritmeetilises progressioonis, sest raha ei lähe riigist välja. Kõik jäävad siia, inimesed ei reisi, vaid teevad remonti, renoveerivad kodu. Seetõttu oli meie algus edukas, eriti tänu GetaPro tellimustele. Peaaegu kõik tellimused sain siis portaali kaudu.

 

Kas Getapro kaudu on lihtne tellimusi saada?

Aasta tagasi registreerusin GetaPro’s ja hakkasin usinalt arvustusi koguma. Kuniks polnud arvustusi, ei näidanud keegi erilist huvi. Esialgu vastas 10-15 minu tehtud pakkumisele vaid üks klient. Nüüdseks- pea igale meie pakkumisele on vastus.

 

Mida tähendab- usinalt arvustuste kogumine?

Esiteks oli mul juba väike kliendibaas. Ja arvustusi minu kohta on juba Google’i kontodel olnud. Mõned arvustused tõin GetaPro’sse üle, mis andis mulle juba hea alguse. GetaPro platvorm andis lisavõimalusi teistesse suhtlusringkondadesse sattumiseks, uute inimestega tutvumiseks. See on väga hinnaline kui tahad, et sinu firma kohta teataks.

 

Tuleb välja, et arvustused aitavad teil uusi kliente leida?

Jah, loomulikult. Mida rohkem arvustusi, seda kergem on saada tellimusi. Arvustused on väga tähtsad!

 

Mida teilt tavaliselt tellitakse?

90% tellimustest on laminaadist kapid- köögid ja sisseehitatud riidekapid. Mõnikord saame aidata väiksemate asjadega, mis suurfirmad üldse ette ei võta- köögis kapiuste või töötasapinna vahetamine, ühe kapi valmistamine. Saate aru, ma teen seda, mis mulle meeldib ja ma ei plaani veel laieneda. Mul on oma kliendibaas ja GetaPro’ga kogunenud kindel hulk tellimusi. Kõik see koos on juba päris palju. 

 

Kas siiani võtate tellimusi GetaPro’st? Olete proovinud GetaPro Business’i?

Minu jaoks on GetaPro kliente piisavalt. Aasta tagasi tuli 70% minu tellimustest sealt. Taktika on selline- kui näen, et järgmise 2-3 kuu jooksul on mul vabu auke, lähen portaali ja teen pakkumisi. Ja tellimusi tuleb. Lisaks on Getapro Business’iga viimase kuu jooksul mitmed kliendid mulle otse päringuid saatnud. See on lihtsam ja mugavam. Inimene on juba minu profiiliga tutvunud ja aru saanud, et on valmis minuga koostööd tegema. Mul ei ole vaja midagi tõestada, konkurentidega võistelda. GetaPro Business on hea võimalus.

 

Oli midagi ebatavalist tellimuste seas?

Teate, iga tellimus on ebatavaline. See ei ole masstoodang.

Ebatavalistest räägin oma kolmandas suunas- restaureerimine. See elukutse erineb väga mööbli valmistamisest- vaja on muid töötlemisaineid, lisatööriistu. 

2 või 3 aastat tagasi tegime koostööd ühe restaureerimisfirmaga. Süvenesin teemasse, vana puiduga töötamise eripärasusse. Olen ise Riias mitu suurt puidust välisust nullist taastanud, samuti päris mitu puidust lauda.

Kord, kui võtsin köögi mõõte, nägin mitut vana tooli. Tuli välja, et need on omal ajal omaniku isa tehtud. Toolid olid muidugi juba oma välimuse ja tugevuse kaotanud- peaaegu lagunesid, perenaine tahtis neid välja visata. Ja kaks tooli on üldse juba ammu puukuuris. Pakkusin, et restaureerin neid ja saime päris hästi hakkama. Peamine- õnnestus päästa perekondlik aare!

 Kunagi taastasin kalameestele Soome kelgu. Jääl on nad väga kiired, selliseid niisama osta ei saa. Tulemus tegi meele rõõmsaks, kalamehed tänasid südamest! Huvitav on restaureerida. Sellega palju ei teeni, see on rohkem hinge jaoks.

 

Kas vastab tõele, et materjalide kvaliteet on praeguseks langenud? Kas need pole enam nii vastupidavad kui vanasti?

Praegu on häid materjale saada. Tuleb lihtsalt osata valida, aru saada, mida teed ja mis eesmärgil, on see mööbel või konstruktsioon.

Puit, see on terve teadus. Et valmistada kvaliteetset mööblit- et ootamatult ei muutuks värv, et puitu ei võetaks juba valmistootena- peate tõesti palju teadma. 

Valmistasin täispuidust söögi- ja diivanilaudu. See on vastupidav, läheb edasi ka lastelastelastele, kuid see on kallis lõbu.

 

Kas aitate kliente nõustada? Näiteks millist värvi valida? Lõppude lõpuks võib see olla väga keeruline.

Jah, kindlasti. Sageli on inimesel mõte peas aga ta ei saa aru, kuidas see praktikas välja nägema hakkab. See nõuab täpsemat silmaringi, mis tuleb kogemusega.

Üritan alati väga erksatest värvidest eemale hoida. Enamiku jaoks on see hetkeimpulsid, kui soovivad, et kõik oleks punane või erkroheline. Värv muudab ümbritsevat, annab kõigele teise tooni.

Näiteks oranžid värvid on väga keerulised. Need muudavad ruumi üldist meeleolu ja oranži kõrval muutub naha värv halliks.

Mina olen erksuse poolt aga pigem väikeste aktsentidena.

 

Kas olete kallis meister?

Ei. Hinnatase on keskmine. Ma arvan, et meil on hea hinna ja kvaliteedi suhe.

On kliente, kes ei saa endale disainerid lubada, kes vajavad mugavat ja ilusat kööki mõistliku hinna eest. Seepärast on väikeettevõtluses oma võlu- saame kõik ise teha, A’st Z’ni. Koos kliendiga mõtleme välja mööbli, välimuse, kappide sisu, kasutuse- ma teen kõik seda ise.

 

Köögil on ka oma mood. Öelge, mis enam ei ole moes?

Enam ei ole moes kõikvõimalikesse pindadesse sisseehitatud valgustid.

Täispuidust töötasapindu tellitakse järjest vähem, ei ole lihtsalt mugav.

 

Aga kuidas tööpinda valgustada?

Me tavaliselt paigaldame ülemiste kappide alla LED- valgustid. Viimasel ajal on see juba standardiks, mis kuulub hinna sisse.

 

 Kas oma asjade ajamiseks olete GetaPro’d kasutanud?

Jah, loomulikult. Mul on isiklik profiil. Ma oskan teha palju, kuid kõige jaoks ei jätku aega. 

Kuid ma  eelistan tegeleda sellega, mis mulle meeldib, teenin raha ja maksan meistrile, kes suure tõenäosusega teeb minust paremini. Töö tuleks anda professionaalidele ja  ise tegeleda oma tööga. 

Tagasi