Altruism veres“ title=

GetaPro

Altruism veres

  • Blog
  • 27-06-2021

 

 

Tere, saame tuttavaks! Kui kaua oled juba GetaPro kaudu tellimusi täitnud?

Minu nimi on Roland. Olen GetaPro’s üks „vanadest kaladest“, registreerusin 2017. aastal, kohe kõige alguses. Sel hetkel oli soov end milleski uues proovile panna.

 

Millega sel ajal tegelesid?

Töötasin vabrikus, niisamuti aitasin ka sõpru ja tuttavaid majapidamistöödes, tegelesin ka transpordiga. Üleüldiselt ei peljanud ühtegi tööd.

Eriti meeldis mulle kodumasinate parandamine. Olen sel alal iseõppinud, kuid tean piisavalt, et aru saada pea iga seadme hingeelust.

 

Ja mida sa praegu teed?

Mul on oma ettevõte, veidi vähem kui aasta. Saan tellimusi GetaPro kaudu, niisamuti on selle aja jooksul moodustunud juba oma klientuur. Minu teenuseid saaks liigitada „kõige“ alla. Oli aegu, kus parandasin arvuteid, kuid kodumasinad on siiski südamelähedasemad.

 

Miks hakkasite vabakutseliseks?

Esiteks, oli vaja oma vanemaid aidata. Teiseks, mulle meeldib olla iseenda peremees, planeerida oma asju ise, armastan pidevaid muutusi- küll olen siin, siis seal, uued inimesed. Ja kui päris aus olla, siis ma olin väsinud iga päev vara üles tõusmisest. Nüüd planeerin oma päeva ise. See on palju väärt!

 

Kas polnud hirmus oma töölt ära minna?

Mitte eriti, selleks ajaks oli mul väike pagas kogemustega olemas, täites eratellimusi. Läksin ära vabrikust, alustasin poole kohaga tööd ehitusel, postitasin kuulutusi lisatööde otsimiseks Facebooki ja lõpuks registreerusin GetaPro’s, kust sain kohe võimaluse tellimusi vastu võtta.

 

Kas mäletad kõige esimest tellimust?

Loomulikult! Olin just registreerunud kui juba õhtul tuli postkasti tellimus- kraani parandamine. 20minutiga teenisin 20 või 30 eurot, täpselt ei mäleta.

 

Milline on olnud suurim tellimus GetaPro’s?

Kord võtsin vastu tellimuse- tööstusliku külmiku remont. Mitte just kõige tulutoovam, kuid võib öelda, et kõige huvitavam ja vastutusrikkam. Mulle meeldib tehnikaga tegeleda!

Teine kord sain tellimuse- ehitusjäätmete äravedu, teenisin korraga 500 eurot. See ei ole raske ja tulemus rõõmustab rahakotti.

 

Kas oled nüüd kallis meistrimees?

Ma ei ütleks seda. Olen aja jooksul endale välja töötanud miinimumstandardi- 35 eurot väljakutse. Tööd muidugi on väga erinevad, kuid reeglina jääb ta 35-100 euro kanti.

Sellise hinnakirjani ei jõudnud ma kohe, korra sain ka kõrvetada kui miinimumhinda ei nimetanud. On juhtunud ka olukordi, kus töö saab tehtud tasuta. Näiteks olen teel kuhugi ja ette juhtub mõni pisiasi. Selle eest ei saa raha küsida ja kõik.

 

Altruism on sul veres?

(Naerab) Võimalik! Kui juba räägime verest- olen annetanud verd ja vereplasmat 45 korda. See ei võta mul tükki küljest ja aitab teisi.

 

Ohoo, milline usk inimestesse! Aga mis siis, kui nad jätavad negatiivseid hinnanguid?

Kõik inimesed on erinevad, kuid peamine on aru saada, et eksimine ei ole hirmus. Isegi kui said halva tagasiside, tuleb vabandada ja võimalusel olukorda selgitada. Lõppude lõpuks on teiste klientide jaoks oluline teada, milline inimene te olete.

 

Sul on nii lai valik teenuseid, kas on ette tulnud ka midagi naljakat ja ebatavalist?

Jah, selliseid on juba piisavalt. Kord läksin külmikut parandama ja selle käigus leidsin abielusõrmuse väärtusega 2500 eurot, mis oli külmiku peale jäetud. Te ei kujuta ette omaniku rõõmu, oli juba terve aasta taga otsinud.

Kord päästsin lemmiklooma, kes oli sattunud mahajäetud kanalisatsiooni.

Ja kord oli vaja parandada pesumasin- eemaldada sinna kinni jäänud sokk.

 

Kas Covid on palju teie tööd mõjutanud?

Loomulikult, tellimused vähenesid 40%. Ja just samal ajal avasin ka oma ettevõtte. Kuid järk-järgult hakkab kõik normaliseeruma. Muidugi ma kannan maski, kuigi mõnikord on sellega raske tööd teha. Aga mis teha kui kanalisatsioon läheb umbe või dušš lekib? Inimesed nii elada ei saa, keegi peab ju aitama!

 

Tagasi